Gombaragus csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemellfilé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 4 nagyobb gomba
- 2 ek olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan mossuk meg, a felesleges vizet itassuk fel róla. Sóval és borssal szórjuk meg.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg a húsok mindkét oldalát pár perc alatt, majd tegyük félre.
A gombákat tisztítsuk meg (héjukat lehúzzuk és folyó víz alatt átöblítjük), majd szeleteljük vékonyra.
A serpenyőben, amelyben a húsokat sütöttük megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha kevés az olaj, pótoljuk.) Rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Helyezzük bele a megsült hússzeleteket, és a gombás ragut egyenletesen osszuk el rajta. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk be a forró sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Melegen, salátával vagy krumplipürével kínáljuk.
Tipp:
Roppant egyszerű, húsos fogás a gomba kedvelőinek. Melegen, krumplipürével, vagy tejfölös-zöldséges salátával kínáljuk.
A salátához megtisztítunk egy kígyóuborkát, két sárgarépát és egy nagyobb lila hagymát. A zöldségeket egész vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval. 1,5 dl tejfölt simára keverünk 1 evőkanál majonézzel, 1 teáskanál mustárral, 1 nagy csipet sóval, 1 nagy csipet borssal és összeforgatjuk a zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

