Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst alaposan mossuk meg, a felesleges vizet itassuk fel róla. Sóval és borssal szórjuk meg.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg a húsok mindkét oldalát pár perc alatt, majd tegyük félre.
A gombákat tisztítsuk meg (héjukat lehúzzuk és folyó víz alatt átöblítjük), majd szeleteljük vékonyra.
A serpenyőben, amelyben a húsokat sütöttük megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha kevés az olaj, pótoljuk.) Rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Helyezzük bele a megsült hússzeleteket, és a gombás ragut egyenletesen osszuk el rajta. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk be a forró sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Melegen, salátával vagy krumplipürével kínáljuk.
Roppant egyszerű, húsos fogás a gomba kedvelőinek. Melegen, krumplipürével, vagy tejfölös-zöldséges salátával kínáljuk.
A salátához megtisztítunk egy kígyóuborkát, két sárgarépát és egy nagyobb lila hagymát. A zöldségeket egész vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval. 1,5 dl tejfölt simára keverünk 1 evőkanál majonézzel, 1 teáskanál mustárral, 1 nagy csipet sóval, 1 nagy csipet borssal és összeforgatjuk a zöldségekkel.