Gombaragus csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 4 nagyobb gomba
  • 2 ek olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A húst alaposan mossuk meg, a felesleges vizet itassuk fel róla. Sóval és borssal szórjuk meg.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg a húsok mindkét oldalát pár perc alatt, majd tegyük félre.

A gombákat tisztítsuk meg (héjukat lehúzzuk és folyó víz alatt átöblítjük), majd szeleteljük vékonyra.

A serpenyőben, amelyben a húsokat sütöttük megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha kevés az olaj, pótoljuk.) Rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Helyezzük bele a megsült hússzeleteket, és a gombás ragut egyenletesen osszuk el rajta. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk be a forró sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Melegen, salátával vagy krumplipürével kínáljuk.

Tipp:

Roppant egyszerű, húsos fogás a gomba kedvelőinek. Melegen, krumplipürével, vagy tejfölös-zöldséges salátával kínáljuk.

A salátához megtisztítunk egy kígyóuborkát, két sárgarépát és egy nagyobb lila hagymát. A zöldségeket egész vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval. 1,5 dl tejfölt simára keverünk 1 evőkanál majonézzel, 1 teáskanál mustárral, 1 nagy csipet sóval, 1 nagy csipet borssal és összeforgatjuk a zöldségekkel.