Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével recept
Hozzávalók:
- 12 csirkeszárny
- 50 dkg tisztított sonkatök, vagy sütőtök
- 50 dkg savanykás alma
- 2 ek méz
- 2 tk citromlé
- leheletnyi őrölt szegfűszeg
Panírhoz:
- 1 mk só
- 1 mk kurkuma
- 1 mk gyömbér
- 1 mk borsikafű
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- étolaj a kisütéshez
- 50 dkg burgonya (köretnek)
Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk. Durvára darabolva lábasba tesszük, ráöntün 1 tk citromlevet, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.
Külön edényben ugyanígy főzzük meg a tököt.
Ha kész, külön-külön a kihűlt tököt és almát is leszűrjük, mézzel, valamint csipetnyi szegfűszeggel elkeverjük, villával áttörjük, és 2 kis tálba kanalazva hűtőbe tesszük.
A megtisztított, lecsepegtetett csirkeszárnyakat bedörzsöljük sóval. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a maradék sót, a kurkumát, a gyömbért és a borsikafüvet.
Serpenyőbe öntünk olajat, kb. 2 ujjnyi magasan. Felhevítjük, de ne legyen túl forró. Közben a szárnyakat megforgatjuk a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában, és a felhevült olajba rakosgatjuk. 1-szer 2-szer megforgatva barnás-pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Köretnek (fél)karikára vágott burgonyát sütöttem, és a hideg alma- és tökpürével együtt kínáltam.
Tipp:
Köretnek adhatunk párolt rizst, vagy burgonyapürét is.