Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével recept

Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 csirkeszárny
    • 50 dkg tisztított sonkatök, vagy sütőtök
    • 50 dkg savanykás alma
    • 2 ek méz
    • 2 tk citromlé
    • leheletnyi őrölt szegfűszeg

    Panírhoz:

    • 1 mk só
    • 1 mk kurkuma
    • 1 mk gyömbér
    • 1 mk borsikafű
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • étolaj a kisütéshez
    • 50 dkg burgonya (köretnek)

    Elkészítése:

    Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk. Durvára darabolva lábasba tesszük, ráöntün 1 tk citromlevet, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.

    Külön edényben ugyanígy főzzük meg a tököt.

    Ha kész, külön-külön a kihűlt tököt és almát is leszűrjük, mézzel, valamint csipetnyi szegfűszeggel elkeverjük, villával áttörjük, és 2 kis tálba kanalazva hűtőbe tesszük.

    A megtisztított, lecsepegtetett csirkeszárnyakat bedörzsöljük sóval. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a maradék sót, a kurkumát, a gyömbért és a borsikafüvet.

    Serpenyőbe öntünk olajat, kb. 2 ujjnyi magasan. Felhevítjük, de ne legyen túl forró. Közben a szárnyakat megforgatjuk a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában, és a felhevült olajba rakosgatjuk. 1-szer 2-szer megforgatva barnás-pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

    Köretnek (fél)karikára vágott burgonyát sütöttem, és a hideg alma- és tökpürével együtt kínáltam.

    Tipp:

    Köretnek adhatunk párolt rizst, vagy burgonyapürét is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá