Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fűszeres panírban sült csirkeszárnyak alma- és tökpürével

Hozzávalók:

  • 12 csirkeszárny
  • 50 dkg tisztított sonkatök, vagy sütőtök
  • 50 dkg savanykás alma
  • 2 ek méz
  • 2 tk citromlé
  • leheletnyi őrölt szegfűszeg

Panírhoz:

  • 1 mk só
  • 1 mk kurkuma
  • 1 mk gyömbér
  • 1 mk borsikafű
  • 2 tojás
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéshez
  • 50 dkg burgonya (köretnek)

Elkészítése:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk. Durvára darabolva lábasba tesszük, ráöntün 1 tk citromlevet, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk.

Külön edényben ugyanígy főzzük meg a tököt.

Ha kész, külön-külön a kihűlt tököt és almát is leszűrjük, mézzel, valamint csipetnyi szegfűszeggel elkeverjük, villával áttörjük, és 2 kis tálba kanalazva hűtőbe tesszük.

A megtisztított, lecsepegtetett csirkeszárnyakat bedörzsöljük sóval. A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a maradék sót, a kurkumát, a gyömbért és a borsikafüvet.

Serpenyőbe öntünk olajat, kb. 2 ujjnyi magasan. Felhevítjük, de ne legyen túl forró. Közben a szárnyakat megforgatjuk a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában, és a felhevült olajba rakosgatjuk. 1-szer 2-szer megforgatva barnás-pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Köretnek (fél)karikára vágott burgonyát sütöttem, és a hideg alma- és tökpürével együtt kínáltam.

Tipp:

Köretnek adhatunk párolt rizst, vagy burgonyapürét is.