Fűszeres mázas csirkeszárny recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-1 e.k menta,bazsalikom és koriander
- 4-5 e.k olaj
- 5 e.k kristálycukor
- kb. 1dl húsleves
- 1kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt, az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük. Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a
cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk megborsozzuk, a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb.30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.