Fűszeres mázas csirkeszárny recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-1 e.k menta,bazsalikom és koriander
- 4-5 e.k olaj
- 5 e.k kristálycukor
- kb. 1dl húsleves
- 1kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt, az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük. Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a
cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk megborsozzuk, a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb.30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

