Fűszeres mázas csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-1 e.k menta,bazsalikom és koriander
- 4-5 e.k olaj
- 5 e.k kristálycukor
- kb. 1dl húsleves
- 1kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk jól behűtjük, így jobban fog sülni. A hagymát finomra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt, az olajat felhevítjük a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük. Szűrölapáttal kiszedjük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasszuk majd rászórjuk a
cukrot kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat belerakjuk megborsozzuk, a fűszereket beletesszük lefedve kis lángon kb.30 percig pároljuk. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig amíg a húsokon vastag bevonat nem lesz. Párolt rizs és zöldsaláta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »