Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirkemell csicseriborsó körettel recept

Fűszeres csirkemell csicseriborsó körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 1 ek mustár
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk majoránna
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 5 ek olívaolaj
    • 50 dkg csicseriborsó
    • 2 lila hagyma
    • 1 csomó újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 paradicsom
    • 2 kápia paprika
    • 1 kk borsikafű
    • petrezselyem zöldje

    Elkészítése:

    A mustárhoz adjuk a majoránnát, a kakukkfüvet, a bort és a 2 ek olajat. Jól összekevergetjük, majd beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük éjszakára.

    A csicseriborsót bő vízbe beáztatjuk szintén egy éjszakára.

    Másnap a húst megsózzuk, és kiolajozott sütőzacskóba helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    A csicseriborsóról leöntjük a vizet, és kuktába téve kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

    Egy magasabb falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. Az apróra vágott hagymákat rádobjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsikafűvel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg szétfő a paradicsom. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a közben leszűrt csicseriborsót is. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és addig pároljuk, amíg a paprika roppanósra nem puhul.

    A csirkét felszeletelve, a kész körettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá