Fűszeres csirkemell csicseriborsó körettel recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 ek mustár
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoránna
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 5 ek olívaolaj
- só
- 50 dkg csicseriborsó
- 2 lila hagyma
- 1 csomó újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 paradicsom
- 2 kápia paprika
- 1 kk borsikafű
- petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A mustárhoz adjuk a majoránnát, a kakukkfüvet, a bort és a 2 ek olajat. Jól összekevergetjük, majd beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük éjszakára.
A csicseriborsót bő vízbe beáztatjuk szintén egy éjszakára.
Másnap a húst megsózzuk, és kiolajozott sütőzacskóba helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A csicseriborsóról leöntjük a vizet, és kuktába téve kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
Egy magasabb falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. Az apróra vágott hagymákat rádobjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsikafűvel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg szétfő a paradicsom. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a közben leszűrt csicseriborsót is. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és addig pároljuk, amíg a paprika roppanósra nem puhul.
A csirkét felszeletelve, a kész körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »