Fűszeres csirkemell csicseriborsó körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 ek mustár
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk majoránna
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 ek olívaolaj
  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 lila hagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • 1 kk borsikafű
  • petrezselyem zöldje

Elkészítése:

A mustárhoz adjuk a majoránnát, a kakukkfüvet, a bort és a 2 ek olajat. Jól összekevergetjük, majd beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük éjszakára.

A csicseriborsót bő vízbe beáztatjuk szintén egy éjszakára.

Másnap a húst megsózzuk, és kiolajozott sütőzacskóba helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A csicseriborsóról leöntjük a vizet, és kuktába téve kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

Egy magasabb falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk. Az apróra vágott hagymákat rádobjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsikafűvel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg szétfő a paradicsom. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a közben leszűrt csicseriborsót is. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és addig pároljuk, amíg a paprika roppanósra nem puhul.

A csirkét felszeletelve, a kész körettel kínáljuk.