Fűszeres csirkecsíkok salátaágyon recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 tk majoránna
- 1 kk morzsolt rozmaring
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- frissen őrölt bors
- étolaj
Salátához:
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 lila hagyma
- reszelt sajt (házi ementáli)
Öntethez:
- 1 ek mustár
- 1 ek almaecet
- 2 ek méz
- 1 ek Worchester szósz
- 3 ek olívaolaj
- fehér bors
- só
Krutonhoz:
- 4 szelet fehér kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszereket, az olajat, és beleforgatjuk a húst. A tetejére még annyi olajat öntünk, hogy teljesen elfedje a húst.
Hűtőbe tesszük. Ezt a műveletet a felhasználást megelőzően több nappal is elvégezhetjük.
A salátaágyhoz a jégsalátát apróra tépkedjük, a lila hagymát apró kockára, az uborkát és paradicsomot nagyobb kockára vágjuk.
Közben az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és meglocsoljuk vele a tálban lévő salátakeveréket.
A krutonhoz a kenyérszeletek héját levágjuk, és a kenyérbelet kockára vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk, beledobjuk az egyik megroppantott fokhagymát és az egyik rozmaringágat. Rádobjuk a kenyérkockák felét, és lepirítjuk.
Ezt a műveletet megismételjük friss fokhagymával és rozmaringággal, és ha a második adag kenyérkocka is lepirult, félretesszük, a rozmaring ágat és fokhagymát kidobjuk.
A húst forró serpenyőben kisütjük. Ezután az egészet adagonként tálaljuk. A tányérokra 1 adag salátakeveréket teszünk, erre helyezzük a húst. Végül pirított kenyérkockákat, és reszelt sajtot szórunk rá.
A fűszeres csirkecsíkok salátaágyon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »