Fűszeres csirkecsíkok salátaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fűszeres csirkecsíkok salátaágyon

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk morzsolt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • étolaj

Salátához:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 lila hagyma
  • reszelt sajt (házi ementáli)

Öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 1 ek almaecet
  • 2 ek méz
  • 1 ek Worchester szósz
  • 3 ek olívaolaj
  • fehér bors

Krutonhoz:

  • 4 szelet fehér kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszereket, az olajat, és beleforgatjuk a húst. A tetejére még annyi olajat öntünk, hogy teljesen elfedje a húst.

Hűtőbe tesszük. Ezt a műveletet a felhasználást megelőzően több nappal is elvégezhetjük.

A salátaágyhoz a jégsalátát apróra tépkedjük, a lila hagymát apró kockára, az uborkát és paradicsomot nagyobb kockára vágjuk.

Közben az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és meglocsoljuk vele a tálban lévő salátakeveréket.

A krutonhoz a kenyérszeletek héját levágjuk, és a kenyérbelet kockára vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk, beledobjuk az egyik megroppantott fokhagymát és az egyik rozmaringágat. Rádobjuk a kenyérkockák felét, és lepirítjuk.
Ezt a műveletet megismételjük friss fokhagymával és rozmaringággal, és ha a második adag kenyérkocka is lepirult, félretesszük, a rozmaring ágat és fokhagymát kidobjuk.

A húst forró serpenyőben kisütjük. Ezután az egészet adagonként tálaljuk. A tányérokra 1 adag salátakeveréket teszünk, erre helyezzük a húst. Végül pirított kenyérkockákat, és reszelt sajtot szórunk rá.