Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres csirke burgonyán sütve recept

Fűszeres csirke burgonyán sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 4 csirkecomb
    • 2 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3-3 ág kakukk fű, bazsalikom
    • fél-fél mokkáskanál pirospaprika, szárított kakukkfű, szárított rozmaring
    • 2 dl főzőtejszín
    • kb. 15 dkg tetszőleges ízű reszelt vagy szeletelt sajt, nekem szeletelt füstölt sajtra esett a választásom, melytől kellemes, enyhén füstös ízt kapott az étel

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és ketté vagy négybe vágjuk attól függően mekkora. A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk és cikkekre vágjuk.

    A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát, és a friss zöld fűszereket. Kívül borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

    A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával és összeforgatjuk.
    A combokat bőrős felükkel lefelé rátesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel, majd betesszük a sütőbe. Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon és tovább sütjük.

    Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot és készre sütjük. Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.

    Tipp:

    Tipp: a csirkecombokat ketté vághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel ill. csirkeszárnnyal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá