Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és ketté vagy négybe vágjuk attól függően mekkora. A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk és cikkekre vágjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát, és a friss zöld fűszereket. Kívül borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával és összeforgatjuk.
A combokat bőrős felükkel lefelé rátesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel, majd betesszük a sütőbe. Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon és tovább sütjük.
Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot és készre sütjük. Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.
Tipp: a csirkecombokat ketté vághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel ill. csirkeszárnnyal is.