Fűszeres csirke burgonyán sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 csirkecomb
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-3 ág kakukk fű, bazsalikom
  • fél-fél mokkáskanál pirospaprika, szárított kakukkfű, szárított rozmaring
  • 2 dl főzőtejszín
  • kb. 15 dkg tetszőleges ízű reszelt vagy szeletelt sajt, nekem szeletelt füstölt sajtra esett a választásom, melytől kellemes, enyhén füstös ízt kapott az étel

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és ketté vagy négybe vágjuk attól függően mekkora. A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk és cikkekre vágjuk.

A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát, és a friss zöld fűszereket. Kívül borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával és összeforgatjuk.
A combokat bőrős felükkel lefelé rátesszük és meglocsoljuk a főzőtejszínnel, majd betesszük a sütőbe. Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon és tovább sütjük.

Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot és készre sütjük. Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.

Tipp:

Tipp: a csirkecombokat ketté vághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel ill. csirkeszárnnyal is.