Fokhagymás, tejszínes pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykanyesedék
- 1 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis kanál petrezselyem zöld
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.
Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.
A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »