Fokhagymás, tejszínes pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykanyesedék
- 1 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis kanál petrezselyem zöld
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.
Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.
A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »