Fokhagymás, tejszínes pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykanyesedék
- 1 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis kanál petrezselyem zöld
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.
Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.
A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »