Fokhagymás, tejszínes pulykatokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Fokhagymás, tejszínes pulykatokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykanyesedék
  • 1 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis kanál petrezselyem zöld
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.

Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.

A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.