Fokhagymás tejben pácolt csirkemáj magos bundában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 ek fénymag
A panírozáshoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, szezámmaggal és fénymaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »