Fokhagymás tejben pácolt csirkemáj magos bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 dl tej
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek fénymag

A panírozáshoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, szezámmaggal és fénymaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek párolt zöldséget készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!