Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-szalonnás pulykasült recept

Fokhagymás-szalonnás pulykasült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 filézett pulykacomb
    • 1 fej fokhagyma
    • füstölt, csíkokra vágott szalonna
    • bors
    • majoránna
    • libazsír

    Elkészítése:

    A húst jól megmossuk, majd papírtörlővel áttöröljük. Jöhet a fűszerezése. Érdemes minden húsnál a fűszereket jól belemasszírozni/nyomkodni a húsba, és ha van egy kis időnk, akkor legalább negyedóráig hagyjuk állni, mert a fűszerek nagyon jól átjárják majd a húst.

    Ha ez megvan, tegyük át egy tepsibe. A fokhagymákat gerezdjeire bontjuk, és a hús közé tesszük. A szalonnacsíkokkal ugyanígy járunk el. Ha több időnk van, akkor tűzdeljük meg a húst is.

    A sütést előmelegített sütőben kezdjük, nagyjából 180 fokon. A tepsibe a libazsírból is teszünk, megkenjük a pulykát vele. A pulykának valamivel több idő kell, mint a csirkének. De érdemes többször is rátekinteni, ne száradjon ki. Ha elfő a leve, forró vízzel engedjük fel, és ezzel a pecsenyelével a sütés folyamán többször locsolgassuk. Ha megpuhult, érdemes fedő nélkül is kicsit sütni, hogy megpiruljon.

    Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad. Ha elkészültünk még fedjük le, vagy takarjuk be fóliával, és így tartsuk melegen a szeletelésig.

    Köretként bármit kínálhatunk hozzá. Nálunk most nagy sláger a vajas burgonya.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá