Fokhagymás-sajtos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 3 csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 200 g főzőtejszín
- 2 kanál tejföl
- 100 g reszelt sajt (trappista, esetleg ementáli)
- só
- őrölt bors
- kevés friss petrezselyem zöld
- kevés olaj
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk.
Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük.
Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük.
Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is.
Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk.
Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »