Fokhagymás pulykamell magos bundában recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet pulykamell filé
- 2 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- só
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- lenmag
A sütéshez:
- étolaj
Előkészítés:A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát a tejbe keverjük és a hússzeletekre öntjük. Tegyük a hűtőbe egy órára de még jobb ha előző nap már bepácoljuk a húst.
Elkészítés:A pulykamell szeleteket lecsepegtetjük majd a szokásos módon bepanírozzuk /liszt,tojás,zsemlemorzsa/ Annyi különbséggel,hogy panírozás előtt a morzsába keverjük a magokat. Én szezám és lenmagot használtam de tehetünk bele tökmagot,napraforgó magot is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

