Fokhagymás pulykamell magos bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • lenmag

A sütéshez:

  • étolaj

Előkészítés:A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát a tejbe keverjük és a hússzeletekre öntjük. Tegyük a hűtőbe egy órára de még jobb ha előző nap már bepácoljuk a húst.

Elkészítés:A pulykamell szeleteket lecsepegtetjük majd a szokásos módon bepanírozzuk /liszt,tojás,zsemlemorzsa/ Annyi különbséggel,hogy panírozás előtt a morzsába keverjük a magokat. Én szezám és lenmagot használtam de tehetünk bele tökmagot,napraforgó magot is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.