Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás pulykafalatok recept

Fokhagymás pulykafalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg pulykacomb filé
    • 2 ek zsír, vagy olaj
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fehér bors
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd vékony csíkokra felvágjuk.

    A zsírt, vagy olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, aláöntjük a bort és fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

    A tejszínt a keményítővel simára keverjük, hozzáadjuk a puha húshoz, elkeverjük, kissé összeforraljuk, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé, én most spenótos gnocchival tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá