Fokhagymás pulykafalatok recept

Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl száraz fehér bor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd vékony csíkokra felvágjuk.
A zsírt, vagy olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, aláöntjük a bort és fedő alatt a hús puhulásáig párolom.
A tejszínt a keményítővel simára keverjük, hozzáadjuk a puha húshoz, elkeverjük, kissé összeforraljuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé, én most spenótos gnocchival tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »