Fokhagymás pulykafalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacomb filé
  • 2 ek zsír, vagy olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd vékony csíkokra felvágjuk.

A zsírt, vagy olajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk, aláöntjük a bort és fedő alatt a hús puhulásáig párolom.

A tejszínt a keményítővel simára keverjük, hozzáadjuk a puha húshoz, elkeverjük, kissé összeforraljuk, majd tálaljuk.

Tipp:

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálhatunk mellé, én most spenótos gnocchival tálaltam.