Fokhagymás-mustáros csirkemell steak és baconbe göngyölt spárga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A göngyölt spárgához:
- 40 dkg fehér spárga
- 40 dkg zöld spárga
- 20 dkg füstölt, húsos bacon szalonna
- kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint
A csirkemell steak-hez:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 5 mokkáskanál zöldfűszeres mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-10 dkg füstölt tarja
- kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
Míg a fehér spárgát mindig pucolnunk kell, a zölddel könnyebb a dolgunk: ezt általában elég csak megmosni, fás végét letörni (nem vágni!), és már készíthetjük is. A fehér spárga hámozását a spárgasíp alatt kb. 2 cm-rel kezdjük, és ami nagyon fontos, hogy lefelé húzzuk a külső rétegeket.
A megtisztított spárgákat baconba göngyöljük (3 db-ot egy baconbe) majd a spárga-csomagokat jénai tálba tesszük (én szórtam rá egy kevés himalája sót és borsot is) és előmelegített (200 fokos) sütőben 20 percet sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a csirkemell steaket.
Én wokban dolgoztam. A tarját kisebb kockára vágjuk és elősütjük, majd félretesszük. A kisült zsírjában elhelyezzük a csirkemell szeleteket, és megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, aztán hozzáadjuk a mustárt és újra összesütjük.
Az utolsó 1-2 percben az előre megtisztított fokhagymát rákarikázzuk, összesül és kész.
Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.
Tipp:
Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »