Fokhagymás-majoránnás csirkemáj rántva recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 0,5 dl tej
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 csapott kk morzsolt majoránna
- pár csipet őrölt bors
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze liszt (csésze=2 dl)
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat alaposan megtisztítjuk, két részre bontjuk, és a hártyás részt kivágjuk.
Felöntjük kevés tejjel, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymákat), és óvatosan átkeverjük. Félretesszük kb. 1 órára pácolódni.
Kiemeljük a májakat a tejből, és kicsit leitatjuk róluk a nedvességet. Meghintjük borssal és majoránnával.
Egy tálban olajat forrósítunk. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet mérjük, a másodikba a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.
A májakat a fenti sorrendben bepanírozzuk, tehát először a lisztben, majd a tojásban, és végül a morzsában forgatjuk meg.
Ha már jó forró az olaj, akkor mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, és azonnal meghintjük sóval.
Habos krumplipürével, és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
A csirkemáj elég megosztó étel, de mi szeretjük. Mindig van itthon egy-két adag a fagyasztóban. Rántva a legfinomabb, de most egy kicsit változtattam rajta. Fokhagymás tejben pácoltam, és egy kevés majoránnával is megszórtam, mert ezt a fűszert kimondottan kedvelem a csirkemájjal párosítani. Tehát ez egy fokhagymás tejben pácolt majoránnás csirkemáj rántva. A legjobb habos krumplipürével és némi házi bedobálós savanyúsággal. Olcsó menü, és egy óra alatt kész az egész, persze ha a pácolást nem számolom, ami akár előző este is elvégezhető :-)
A fokhagymás-majoránnás csirkemáj rántva kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »