Fokhagymás-majoránnás csirkemáj rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 0,5 dl tej
  • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 1 csapott kk morzsolt majoránna
  • pár csipet őrölt bors
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze liszt (csésze=2 dl)
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemájakat alaposan megtisztítjuk, két részre bontjuk, és a hártyás részt kivágjuk.
Felöntjük kevés tejjel, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymákat), és óvatosan átkeverjük. Félretesszük kb. 1 órára pácolódni.

Kiemeljük a májakat a tejből, és kicsit leitatjuk róluk a nedvességet. Meghintjük borssal és majoránnával.

Egy tálban olajat forrósítunk. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet mérjük, a másodikba a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.

A májakat a fenti sorrendben bepanírozzuk, tehát először a lisztben, majd a tojásban, és végül a morzsában forgatjuk meg.

Ha már jó forró az olaj, akkor mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni, és azonnal meghintjük sóval.

Habos krumplipürével, és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

A csirkemáj elég megosztó étel, de mi szeretjük. Mindig van itthon egy-két adag a fagyasztóban. Rántva a legfinomabb, de most egy kicsit változtattam rajta. Fokhagymás tejben pácoltam, és egy kevés majoránnával is megszórtam, mert ezt a fűszert kimondottan kedvelem a csirkemájjal párosítani. Tehát ez egy fokhagymás tejben pácolt majoránnás csirkemáj rántva. A legjobb habos krumplipürével és némi házi bedobálós savanyúsággal. Olcsó menü, és egy óra alatt kész az egész, persze ha a pácolást nem számolom, ami akár előző este is elvégezhető :-)