Fokhagymás csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 6 gerezd fokhagyma
- zsír
- őrölt bors
- majoránna
- só
- 1 darab cukkini
- 1 darab sárgarépa
- fehér retek (kb.10 cm)
- 1⁄2 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1⁄2 darab kaliforniai paprika (sárga)
- 1 darab újhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk csiliszósz
- olaj
- 1 ek keményítőliszt
- 50 ml víz
Elkészítése:
A máj elkészítése:
A májat megtisztítjuk és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.
A köret készítése:
A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chili szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat és megkeverjük.
Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk és pár percig együtt pirítjuk. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »