Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 207 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.