Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

