Fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat másnap lecsepegtetjük, papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A fokhagymás, chilis tejben pácolt rántott csirkemáj kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »