Fehérboros pulykatokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 dl olaj
- 20 dkg gépsonka
- 2 csemegeuborka
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek mustár
- só
- fehér őrőlt bors
- 15 dkg csemegekukorica konzerv
Elkészítése:
A pulykamellet vékony csíkokra vágom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és a csíkokra vágott húst beleteszem. Fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a paradicsompürét, a vékonyan szeletelt uborkát és a gépsonkát.
Borral felengedem, és készre párolom, majd hozzáadom a csemegekukoricát is.
Kukoricás rizzsel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »