Fehérboros pulykatokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 2 csemegeuborka
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 ek liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek mustár
  • fehér őrőlt bors
  • 15 dkg csemegekukorica konzerv

Elkészítése:

A pulykamellet vékony csíkokra vágom. Sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és a csíkokra vágott húst beleteszem. Fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a paradicsompürét, a vékonyan szeletelt uborkát és a gépsonkát.

Borral felengedem, és készre párolom, majd hozzáadom a csemegekukoricát is.

Kukoricás rizzsel tálaltam.