Fehérboros, kapros zúza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5-1 kg zúza
- 1 fej hagyma
- olaj
- víz
- fehér bors
- só
- 1/2 dl fehérbor
- friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
- 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt vagy keményítő
Elkészítése:
A megtisztítjuk a zúzát.
A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük. Borsozzuk és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a bort és a kaprot, kóstolunk, hogy igényel-e sózást.
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk. Ezután 1 perc múlva el is zárhatjuk.
Forrón tésztával vagy nokedlivel tálaljuk további kaporral díszítve. Jó étvágyat!
Tipp:
Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti, ahogy a hagyományos pörköltet, de tényleg csak keveset használjon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »