Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros, kapros zúza recept

Fehérboros, kapros zúza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5-1 kg zúza
    • 1 fej hagyma
    • olaj
    • víz
    • fehér bors
    • 1/2 dl fehérbor
    • friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
    • 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt vagy keményítő

    Elkészítése:

    A megtisztítjuk a zúzát.

    A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük. Borsozzuk és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a bort és a kaprot, kóstolunk, hogy igényel-e sózást.
    Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk. Ezután 1 perc múlva el is zárhatjuk.

    Forrón tésztával vagy nokedlivel tálaljuk további kaporral díszítve. Jó étvágyat!

    Tipp:

    Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti, ahogy a hagyományos pörköltet, de tényleg csak keveset használjon!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá