Fehérboros, kapros zúza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5-1 kg zúza
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • víz
  • fehér bors
  • 1/2 dl fehérbor
  • friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
  • 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt vagy keményítő

Elkészítése:

A megtisztítjuk a zúzát.

A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük. Borsozzuk és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a bort és a kaprot, kóstolunk, hogy igényel-e sózást.
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk. Ezután 1 perc múlva el is zárhatjuk.

Forrón tésztával vagy nokedlivel tálaljuk további kaporral díszítve. Jó étvágyat!

Tipp:

Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti, ahogy a hagyományos pörköltet, de tényleg csak keveset használjon!