Fehérboros csirke szőlővel és barackkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
- kevés olívaolaj
- 2 dl fehérbor
- 5 dl szárnyas alaplé
- rozmaring, só, bors
- 1 db vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- őszibarack (majdnem egy egész konzerv befőtt friss hiányában)
- 1 fürt fehér szőlő
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket.
Ekkora mennyiséget két adagban.
Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadjuk a rozmaringot.
Egy tepsibe fektetjük a csirkecombokat, ráhalmozzuk, elegyengetjük a zöldséges mártást és a barackokat is a combok közé helyezzük .
A tepsit szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.