Fasírt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 zsemle
- tej (amennyit a zsemle felszív)
- 50 dkg darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő fokhagyma granulátum
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mustár
- 2 kiskanál majoránna
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
A formázáshoz:
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A zsemléket feldaraboljuk (én kézzel szoktam összetépkedni), beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a darált húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Tipp:
- Én korpás zsemléből csináltam a fasírtot, így egy kicsit talán egészségesebb.
- A hagymát meg is lehet futtatni egy kis olajon, aki szeret biztosra menni.
- Az első adag kisülése után célszerű megkóstolni a fasírtot, és esetleg változtatni a fűszerezésen, sütési hőmérsékleten, időn.
- Ha laktózmentes tejjel dolgozunk, az erre érzékenyek is ehetnek belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.