Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt recept

Fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 zsemle
    • tej (amennyit a zsemle felszív)
    • 50 dkg darált hús
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő fokhagyma granulátum
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 kiskanál majoránna
    • bors
    • 1 teáskanál pirospaprika

    A formázáshoz:

    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A zsemléket feldaraboljuk (én kézzel szoktam összetépkedni), beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a darált húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

    Tipp:

    • Én korpás zsemléből csináltam a fasírtot, így egy kicsit talán egészségesebb.
    • A hagymát meg is lehet futtatni egy kis olajon, aki szeret biztosra menni.
    • Az első adag kisülése után célszerű megkóstolni a fasírtot, és esetleg változtatni a fűszerezésen, sütési hőmérsékleten, időn.
    • Ha laktózmentes tejjel dolgozunk, az erre érzékenyek is ehetnek belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá