Fasírt recept

Hozzávalók:
- 2 zsemle
- tej (amennyit a zsemle felszív)
- 50 dkg darált hús
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő fokhagyma granulátum
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál mustár
- 2 kiskanál majoránna
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
A formázáshoz:
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A zsemléket feldaraboljuk (én kézzel szoktam összetépkedni), beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a darált húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Tipp:
- Én korpás zsemléből csináltam a fasírtot, így egy kicsit talán egészségesebb.
- A hagymát meg is lehet futtatni egy kis olajon, aki szeret biztosra menni.
- Az első adag kisülése után célszerű megkóstolni a fasírtot, és esetleg változtatni a fűszerezésen, sütési hőmérsékleten, időn.
- Ha laktózmentes tejjel dolgozunk, az erre érzékenyek is ehetnek belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »