Fahéjas pulyka almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell, vagy combfilé
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 alma
- 2 kk őrölt szegfűbors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl tejszín 30 %-os
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Az almát kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk és rádobjuk a húst. Erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és addig pirítjuk, míg a hús puha nem lesz. Időnként keverjük át.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percet pirítjuk, épp csak annyira, hogy a paprika még roppanós maradjon.
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk a fahéjjal és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Párolt rizst kínáltam mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »