Fahéjas pulyka almával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell, vagy combfilé
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 alma
- 2 kk őrölt szegfűbors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 dl tejszín 30 %-os
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Az almát kimagozzuk és héjastól felkockázzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben (vagy wokban) olajat hevítünk és rádobjuk a húst. Erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és addig pirítjuk, míg a hús puha nem lesz. Időnként keverjük át.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percet pirítjuk, épp csak annyira, hogy a paprika még roppanós maradjon.
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott almát, megszórjuk a fahéjjal és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, majd tálaljuk.
Tipp:
Párolt rizst kínáltam mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »