Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 dl szilva kompótlé
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 1 mk fahéj
- csipet szerecsendió
- késhegynyi fehér bors
- 2 teáskanál keményítő vagy liszt
- 1 evőkanálnyi sült csirke fűszersó
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Egy kis lábasban feltesszük főni az aszalt szilvát a kompótlében, borban, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, cukorral, ízlés szerinti mennyiségben. Liszttel vagy étkezési keményítővel besűrítjük a főzés végén.
A csirkemellet felszeleteljük, fűszersóval megszórjuk, egy órát állni hagyjuk és egy teflonos serpenyőben megsütjük szép pirosra, közben olívaolajjal locsoljuk.
Tálaláskor a hússzeleteket félig leöntjük a mártással, mellé a szilvás szósz és burgonyapürével fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »