Fahéjas- aszalt szilvás csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 dl szilva kompótlé
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 1 mk fahéj
- csipet szerecsendió
- késhegynyi fehér bors
- 2 teáskanál keményítő vagy liszt
- 1 evőkanálnyi sült csirke fűszersó
- 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Egy kis lábasban feltesszük főni az aszalt szilvát a kompótlében, borban, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, cukorral, ízlés szerinti mennyiségben. Liszttel vagy étkezési keményítővel besűrítjük a főzés végén.
A csirkemellet felszeleteljük, fűszersóval megszórjuk, egy órát állni hagyjuk és egy teflonos serpenyőben megsütjük szép pirosra, közben olívaolajjal locsoljuk.
Tálaláskor a hússzeleteket félig leöntjük a mártással, mellé a szilvás szósz és burgonyapürével fogyasztottuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.