Egyszerű tejfölös csirkekockák recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 3-4 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
- 40 dkg durum spagetti tészta
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, és kisebb kockára vágjuk, hagyjuk lecsepegni. Egy kisebb edényben olajat forrósítunk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük. Közben a spagetti tésztát sós, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
Ha a hús puha és a leve is elfőtt, meghintjük a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan összeforgatjuk és hagyjuk átforrósodni.
Melegen, a spagetti tésztával kínáljuk.
Tipp:
Ma sok egyéb dolog miatt a vacsora egy roppant egyszerű, tésztás fogás lett. Amíg bő fél óra alatt a csirke elkészül, a spagetti is kifő és már tálalható is a meleg étel.
Az egyszerű tejfölös csirkekockák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

