Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű csirkepörkölt recept

Egyszerű csirkepörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db konyhakész csirke /az enyém 2kg/
    • 2 db paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 4 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

    Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk / óvatosan, le ne égjen! /. Felöntjük kb 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.

    Galuskával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek / elég „vizes” marad / Néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne ezért a végén kivettem a húst és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. Így nagyon finom sűrű szaftja lett a pörköltnek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá