Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egészben sült kacsa recept

Egészben sült kacsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész, hízott kacsa
    • 4 idared alma
    • fehér bors
    • kakukkfű
    • majoránna

    Elkészítése:

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A kacsát megtisztítjuk, megmossuk és megtöröljük. Megszórjuk kívül és belül is sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel.

    A kacsát tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük. Körészórjuk a felaprított almát, aláöntünk 2,5 dl vizet és lefedjük, majd 1 órán át sütjük. 1 óra után megfordítjuk a kacsát, lefedjük és újabb 1 órán át sütjük.

    Két óra sütés után levesszük róla a fóliát vagy a sütőtál tetejét és 220 fokon ropogósra és pirosra sütjük mindkét oldalát.

    Tetszőleges körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá