Egészben sült kacsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Egészben sült kacsa

Hozzávalók:

  • 1 egész, hízott kacsa
  • 4 idared alma
  • fehér bors
  • kakukkfű
  • majoránna

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk és megtöröljük. Megszórjuk kívül és belül is sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel.

A kacsát tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük. Körészórjuk a felaprított almát, aláöntünk 2,5 dl vizet és lefedjük, majd 1 órán át sütjük. 1 óra után megfordítjuk a kacsát, lefedjük és újabb 1 órán át sütjük.

Két óra sütés után levesszük róla a fóliát vagy a sütőtál tetejét és 220 fokon ropogósra és pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tetszőleges körettel tálaljuk.