Dupla gombás, májas ragu recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 50 dkg laska gomba
- 30 dkg pulyka máj
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk borsikafű
- 1 tk oregánó
- 1 kávéskanál pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát az olajon kisütjük, majd rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát és megdinszteljük.
Felaprítjuk a paprikát, majd a hagymához adjuk és pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és borsikafűvel. Lefedve pároljuk, míg levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
A májat nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a gombához, megszórjuk oregánoval, pirospaprikával, aláöntjük bort, elkeverjük és a máj puhulásáig fedő alatt pároljuk.
A máj hamar elkészül, a feldarabolás nagyságától függően pár perc alatt megpuhul. Ha szükséges még sózzuk.
Párolt rizzsel, sült krumplival önálló ételként tálalható, vagy szárazabb sült, párolt húsok (pulykamell, csirkemell, sertés szűz) mellé szaftos kiegészítőnek alkalmas.
A dupla gombás, májas ragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »