Dupla gombás, májas ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 50 dkg laska gomba
  • 30 dkg pulyka máj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk oregánó
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítése:

Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát az olajon kisütjük, majd rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát és megdinszteljük.

Felaprítjuk a paprikát, majd a hagymához adjuk és pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és borsikafűvel. Lefedve pároljuk, míg levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.

A májat nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a gombához, megszórjuk oregánoval, pirospaprikával, aláöntjük bort, elkeverjük és a máj puhulásáig fedő alatt pároljuk.

A máj hamar elkészül, a feldarabolás nagyságától függően pár perc alatt megpuhul. Ha szükséges még sózzuk.

Párolt rizzsel, sült krumplival önálló ételként tálalható, vagy szárazabb sült, párolt húsok (pulykamell, csirkemell, sertés szűz) mellé szaftos kiegészítőnek alkalmas.