Dubarry szelet recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda, vagy csirkemell
- 1 dl olaj
- egy konzerv barack
- 3 dkg vaj
- 1 csapott ek liszt
- 2 dl tej
- 6 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük. Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük. Ráfektetjük a hússzeleteket.
Akkora barackot helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi. A vajból, lisztből, tejből sóval bechamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük.
Átvonjuk vele a barackos hússzeleteket.
Forró sütőben pirosra sütjük.
Tipp:
A barackot lehet helyettesíteni karfiollal, ananásszal de mi barackkal szeretjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »