Dubarry csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé, felszeletelve
- 1 kis fej karfiol megmosva és rózsáira bontva és megpárolva
- 100 g reszelt sajt
- 300 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
- 2 evőkanál liszt
- 1 kevés só, bors
Elkészítése:
A csirkemell filét vékonyra szeletelem, kikloffolom, majd kicsit megsózom mindkét oldalát.A rózsáira szedett karfiolt, nagyon rövid időre forró vízbe mártom, (blansírozom) annyira, hogy roppanósságát megőrizze, de kicsit mégis puhuljon.
Kikavarom a mártást, a tejszínes besamel szószból, lisztből, kevés sóval, kevés olvasztott vajjal. Őrölt borsot is keverek hozzá. A szószt, sűrűbbre készítem a szokásosnál.
Kivajazott sütőtálba sorjázom a hússzeleteket, amikre párolt karfiolt halmozok, és besamel szószt öntök rá. Alufólia alatt előmelegített sütőben, addig sütöm míg a hús meg nem sül. Rövid idő szükséges, mert a csirkemellek vékonyra lettek kloffolva.
A fóliát levéve, mindegyik megpakolt hússzelet tetejére, kevés reszelt sajtot szórok, amit rövid idő alatt, a tetejére pirítok.
A “Dubarry” személynév. Az étel, egy ledér hölgyről kapta nevét, aki gyakran részesítette különös kegyben királyát, és a köreiben forgó nemes urakat, férje tudtával, beleegyezésével. Ennek a hölgynek kedvence volt ez a könnyű, lágy karfiolos csőben sült étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

