Dubarry csirkemell recept

Hozzávalók 4 főre:
- 1 csirkemell (egész)
- 1 dl olaj, só, bors
- 1 közepes karfiol
Besamelmártás:
- 3,5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- kb 80 ml tej
- 2 ek tejföl
- 5 dkg maradék sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet előkészítem. Megmosom, vékonyra felvágom, sózom, borsozom.
A karfolt félig megfőzöm, és lecsepegtetem, majd rózsáira szedem.
Az olajozott tepsibe lerakom a hússzeleteket, rá mindegyikre egy karfiol rózsát.
Elkészítem a besamelt. A tejet meglangyosítom, felfőzöm benne a lisztet, sózom, borsozom, majd tejföllel és reszelt sajttal ízesítem. Melegen rákanalazom a karfiol tetejére.
Tehetek még rá kis reszelt sajtot is, ha még van. Rózsaszínre sütöm. Burgonyapürével tálalom. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »