Dubarry csirkemell recept
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csirkemell (egész)
- 1 dl olaj, só, bors
- 1 közepes karfiol
Besamelmártás:
- 3,5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- kb 80 ml tej
- 2 ek tejföl
- 5 dkg maradék sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet előkészítem. Megmosom, vékonyra felvágom, sózom, borsozom.
A karfolt félig megfőzöm, és lecsepegtetem, majd rózsáira szedem.
Az olajozott tepsibe lerakom a hússzeleteket, rá mindegyikre egy karfiol rózsát.
Elkészítem a besamelt. A tejet meglangyosítom, felfőzöm benne a lisztet, sózom, borsozom, majd tejföllel és reszelt sajttal ízesítem. Melegen rákanalazom a karfiol tetejére.
Tehetek még rá kis reszelt sajtot is, ha még van. Rózsaszínre sütöm. Burgonyapürével tálalom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


