Dubarry csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Dubarry csirkemell

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csirkemell (egész)
  • 1 dl olaj, só, bors
  • 1 közepes karfiol

Besamelmártás:

  • 3,5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • kb  80 ml tej
  • 2 ek  tejföl
  • 5 dkg maradék sajt
  • bors

Elkészítése:

A csirkemellet előkészítem. Megmosom, vékonyra felvágom, sózom, borsozom.

A karfolt félig megfőzöm, és lecsepegtetem, majd rózsáira szedem.

Az olajozott tepsibe lerakom a hússzeleteket, rá mindegyikre egy karfiol rózsát.

Elkészítem a besamelt. A tejet meglangyosítom, felfőzöm benne a lisztet, sózom, borsozom, majd tejföllel és reszelt sajttal ízesítem. Melegen rákanalazom a karfiol tetejére.

Tehetek még rá kis reszelt sajtot is, ha még van. Rózsaszínre sütöm. Burgonyapürével tálalom. Jó étvágyat!