Diana szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
- 8 szelet sonka
- barack befőtt
- 8 szelet lapka sajt
- só, őrölt fehér bors
- grill vagy csirke fűszerkeverék
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Sózzuk, borsossuk és a fűszerrel mindkét oldalát megszórjuk a húsoknak. Ha vastag a hús, akkor a fűszerezés előtt kissé klopfoljuk ki.
Felorrósított zsiradékon gyorsan megsütjük mindkét oldalát, majd egy hőláó edénybe vagy tepsibe sorakoztatjuk. A fenmaradt zsiradékott szintén a húsokra öntjük.
Mindeggyik husira egy szelet sonkát helyezünk, majd a sonkára egy-két szelet barack kerül. A barackokat betakarjuk a lapka sajttal vagy esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is.
Előmelegített sütőben sütjük 160 fokon 30-40 percig-sütőt függ és attól ki hogyan szereti a sajtot rásülve.
Rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk.
Tipp:
Kivaló barack helyet például ananásszal is (már aki szereti). Ha pedig sajt imádók vagyunk, akkor reszelt sajtot szórhatunk a húsra, a sonka alá is, nemcsak a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









