Diana szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
- 8 szelet sonka
- barack befőtt
- 8 szelet lapka sajt
- só, őrölt fehér bors
- grill vagy csirke fűszerkeverék
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Sózzuk, borsossuk és a fűszerrel mindkét oldalát megszórjuk a húsoknak. Ha vastag a hús, akkor a fűszerezés előtt kissé klopfoljuk ki.
Felorrósított zsiradékon gyorsan megsütjük mindkét oldalát, majd egy hőláó edénybe vagy tepsibe sorakoztatjuk. A fenmaradt zsiradékott szintén a húsokra öntjük.
Mindeggyik husira egy szelet sonkát helyezünk, majd a sonkára egy-két szelet barack kerül. A barackokat betakarjuk a lapka sajttal vagy esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is.
Előmelegített sütőben sütjük 160 fokon 30-40 percig-sütőt függ és attól ki hogyan szereti a sajtot rásülve.
Rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk.
Tipp:
Kivaló barack helyet például ananásszal is (már aki szereti). Ha pedig sajt imádók vagyunk, akkor reszelt sajtot szórhatunk a húsra, a sonka alá is, nemcsak a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »