Diana szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
- 8 szelet sonka
- barack befőtt
- 8 szelet lapka sajt
- só, őrölt fehér bors
- grill vagy csirke fűszerkeverék
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Sózzuk, borsossuk és a fűszerrel mindkét oldalát megszórjuk a húsoknak. Ha vastag a hús, akkor a fűszerezés előtt kissé klopfoljuk ki.
Felorrósított zsiradékon gyorsan megsütjük mindkét oldalát, majd egy hőláó edénybe vagy tepsibe sorakoztatjuk. A fenmaradt zsiradékott szintén a húsokra öntjük.
Mindeggyik husira egy szelet sonkát helyezünk, majd a sonkára egy-két szelet barack kerül. A barackokat betakarjuk a lapka sajttal vagy esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is.
Előmelegített sütőben sütjük 160 fokon 30-40 percig-sütőt függ és attól ki hogyan szereti a sajtot rásülve.
Rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk.
Tipp:
Kivaló barack helyet például ananásszal is (már aki szereti). Ha pedig sajt imádók vagyunk, akkor reszelt sajtot szórhatunk a húsra, a sonka alá is, nemcsak a tetejére.