Cukkini cicege batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1/2 kg darált pulykamell
- 1/2 kg reszelt cukkini
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g tejföl
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- 400 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A raguhoz a felkockázott szalonna zsírját kisütöm. Rádobom a húst, fűszerezem és fehéredésig sütöm. Besűrítem a keményítővel kikevert tejszínes tejföllel és belekeverem a sajtot is.
A cukkini végeit levágom, magházát eltávolítom és nagy lyukú reszelőn héjastól lereszelem (ha már nem zsenge, meghámozom). A már reszelt cukkinihez számolom fél kilónként a 10 dkg lisztet, 2 tojást, amivel összekeverem. Fűszerezem és palacsintasütőben jó tenyérnyi lepényeket sütök a folyton átkevert tésztából (a cukkini a sótól levet ereszt).
A megsült cicegékkel kibélelek egy muffinsütő mélyedéseit és megtöltöm a pulykaraguval.
180 fokra előmelegített sütőben megpirítom a tetejüket. Fokhagymás tejföllel tálalom.
Tipp:
Teflon illetve kerámia palacsintasütőbe és muffinformába nem szükséges zsiradék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »