Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal recept

Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Zöldbabhoz:

    • 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű)
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 3 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor kapor
    • őrölt bors
    • 1 ek ételízesítő
    • 10 dkg sajt

    Májhoz:

    • 8 db csirkemáj
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • majoránna
    • olaj vagy zsír a sütéshez

    Elkészítése:

    A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, és egy teáskanál sót, majd főzzük 10-15 perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le.

    A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, az apróra vágott kaporral, a liszttel és ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

    Egy sütőformát vagy egy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett zöldbabot. Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki. Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    A májat tisztítsuk meg az eres részektől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és forgassuk alaposan össze. Sütés előtt hagyjuk kb 15 percet állni, hogy az ízek átjárják.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a befűszerezett csirkemájat. Ezután kisebb lángon, többször átfordítva, süssük kb 10 perc alatt készre, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja (én egy fogpiszkálót szúrtam bele, és amikor már nem engedett levet, akkor szedtem ki).

    Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt zöldbabot és a csirkemájat, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá