Csirkeszív gombásan recept
Hozzávalók:
- 80 dekagramm csirkeszív
- 30 dekagramm csiperke gomba
- 2 kanál libazsír
- 2dl 12%-os tejföl
- 2 babérlevél
- só-bors
- kiskanál pirospaprika
- két kis fej vöröshagyma
- három gerezd fokhagyma
- csipetnyi majoránna
- csipetnyi bazsalikom
- egy húzás friss rozmaring
- löttyintés whisky
Elkészítése:
A szíveket kettévágom, majd libazsírom megpárolom a hagymát, majd beleteszem a szívet. Fűszerezem, babérlevéllel, pirospaprikával, majoránnával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval és borssal. Amíg sül, felvágom a gombát. Egy löttyintésnyi whiskyt öntök a serpenyőbe, majd beleszórom a gombát és fedő alatt párolom. Egy kétdecis tejfölt borítok rá, majd elkeverem. A fedőt kitámasztom, majd nagy lángon főzöm tovább. Addig főzöm, amíg a leve elfő és csak a szaft marad. Salátával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

