Csirkeszív gombásan recept

Hozzávalók:
- 80 dekagramm csirkeszív
- 30 dekagramm csiperke gomba
- 2 kanál libazsír
- 2dl 12%-os tejföl
- 2 babérlevél
- só-bors
- kiskanál pirospaprika
- két kis fej vöröshagyma
- három gerezd fokhagyma
- csipetnyi majoránna
- csipetnyi bazsalikom
- egy húzás friss rozmaring
- löttyintés whisky
Elkészítése:
A szíveket kettévágom, majd libazsírom megpárolom a hagymát, majd beleteszem a szívet. Fűszerezem, babérlevéllel, pirospaprikával, majoránnával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval és borssal. Amíg sül, felvágom a gombát. Egy löttyintésnyi whiskyt öntök a serpenyőbe, majd beleszórom a gombát és fedő alatt párolom. Egy kétdecis tejfölt borítok rá, majd elkeverem. A fedőt kitámasztom, majd nagy lángon főzöm tovább. Addig főzöm, amíg a leve elfő és csak a szaft marad. Salátával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »